fredag 13 juli 2012

Åska, glass och sträckläsning

Vilken eftermiddag det blev, sol och regn om vartannat. Höjdpunkten var när det började åska och blixtra så att lamporna började blinka här hemma. Vi var snabba att dra ut alla kontakter till datorn och tvn. Hunden var så rädd att han satt i mitt knä och skakade nästan en halvtimme. Sen kom solen tillbaka och jag kunde i alla fall sitta ute en timme i sträck och njuta av det fina vädret. Gjorde glass med glassmaskinen som jag smaksatte med saffran och rosenvatten, underbart gott. Har även läst ut en bok från pärm till pärm idag, den var så bra att jag inte kunde lägga den ifrån mig. Martina Haags Glada hälsningar från Missångerträsk som även ska bli biofilm nästa år. Har läst alla hennes böcker och alla är så jäkla bra och roliga.

2 kommentarer:

 1. Glassen ser underbart god ut, du har möjligen inget recept att bjuda på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Självklart kan du få receptet. Jag utgår från det receptet som följde med glassmaskinen:
   Vaniljglass Ca 320 ml.
   1¾ dl vispgrädde
   2 äggulor
   35 g socker
   Frön från ½ vaniljstång
   Vispa grädden. Vispa äggulor, socker och vanilj till en luftig smet i en separat skål. Vänd försiktigt ner grädden i äggblandningen. Följ härefter instruktionerna under Så används glassmaskinen.

   Jag tycker dock att 35g sötning (använder Stevia strö) blir för sött så jag tar ca 20-25g. Glassen igår smaksattes med 1 pkt saffran och några matskedar rosenvatten (mätte inte så noga). Det man måste tänka på när man använder t.ex. stevia strö är att man måste smälta det med lite lite vatten i en kastrull först så att det löses upp eftersom det inte löser sig i kall vätska och det är inte så gott med knaprig glass. :)

   Ha det bäst! :)

   Radera