måndag 23 juli 2012

Turist på hemmaplan

Här kommer en bildkavalkad från de senaste dagarnas utflykter. Först ut är utflykten till Drottningholmsslott, där kungen och drottningen bor. Vi tog bilfärjan ut till Ekerö och vi hade riktigt tur med vädret den här dagen. Väl framme vid slottet gick vi en guidad tur inne i slottet men har inga bilder från insidan eftersom det råder fotoförbud. Parken utanför är fantastiskt vacker, en sån trädgård man skulle önska att man hade hemma. Maten den dagen intogs på en indisk resturang (inte mitt val), inte min favoritmat och allt som finns är bara massa grytor. Jag tog en lammgryta som visade sig vara så stark att både tårarna och näsan rann och jag hade druckit ur hela drickan innan andra tuggan. Åt bara köttbitarna som var 4-5 tuggor vilket inte var speciellt mättande. Som tur var gick vi in på en mataffär bredvid efterråt för att köpa med oss dricka till nästa utflykt så då passade jag på att köpa en påse Macadamia nötter som mättade 100 ggr bättre än lunchen.


Dagen fortsatte sedan med en utflykt till Fjärilshuset och Hagaparken. Hade inte varit där innan och trodde
att det skulle vara fler fjärilar än det var, men det var ett helt ok besök i alla fall. Fjärilarnas mat bestod av halvrutten frukt, mums! Vi tog sedan en promenad i parken och gick bland annat förbi Hagaslott där kronprinsessan bor men man ser bara en bit av taket p.g.a. det höga staketet runt slottet. Lite rolig gräsklippning de har i parken, hästar som drar runt en gräsklippare. Miljövänligt och så kommer gödslet på köpet. :) 
Igår blev det ett besök till Stockholm city med klassiker som slottet (mycket kunglig sightseeing) och gamla stan och besök i shopping gallerior. Vädret var dock inte lika härligt igår.


Nu har jag verkligen turistat på hemmaplan, blir ju oftast att man reser långt för att besöka sevärdheter men inte det man har där man bor fast att huvudstaden har så pass mycket vackert att erbjuda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar