söndag 15 juli 2012

En dag i Mariefred
Nyss hemkommen från en toppen dag i Mariefred. Vi började med att besöka Gripsholms slott där vi gick en guidad tur i slottet som var mycket intressant, rekommenderar att ni väljer guidningen om ni ska dit. Slottet var jättevackert både på ut- och insidan, dock fick man inte fotografera inne i slottet. Om ni har vägarna förbi så tycker jag abslout ni ska besöka slottet.

Efter slottsbesöket åkte vi in till centrala Mariefred och gick runt och tittade lite i stan där vi också åt lunch. Mariefred är en jättegullig liten stad, påminner mig lite om Trosa där jag är uppvuxen som också är småstad vid vattnet. Hittade en restaurang vid torget där man kunde sitta ute och äta men under tak. Vi beställde varsin räkmacka som serverades med ägg, riven pepparrot (sjukt gott på räkmackan) och senapsmajonnäs. Jag beställde räkmackan utan bröd men det gick inte sa hon som tog beställningen, för hur skulle de då lägga upp det på tallriken sa hon, vill du ha det utan bröd får du skrapa bort räkorna. Älskar flexibla personer som bara ser möjligheter istället för hinder. Skitsamma tänkte jag, vi började bli hungriga och hade ingen lust att leta efter andra mer serviceinriktade matställen. Maten var i alla fall jättegod, kan dock inte svara på hur brödet smakade. :) Det finns tåg med ånglok som turisterna kan åka med en kortare sträcka, inget vi gjorde men det var roligt att titta på all rök som kom från tåget när det åkte förbi.

På hemvägen svängde vi förbi Hedlandet som är ett lågprisvaruhus och kikade runt lite. Det finns kläder, heminredning, leksaker m.m. Jag köpte en blommig klänning och en kofta, började bli rätt urplockat bland sommarkläderna och det fanns mest bara kläder i s och xs kvar. Köpte även en lila godisskål, ett doftljus, armband, nagellack, kajalpennor samt handdukar och en badrumsmatta. Ösregnar ute så jag ska mysa i soffan med en bra bok nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar