måndag 8 september 2014

Inte glömt bloggen!

Personligt rekord i bloggpaus, så här länge har jag aldrig varit ifrån den. Har dock haft den i tankarna även om jag inte varit aktiv här. Men nu är jag tillbaka med nya tag. :) Håller tummarna att ni inte glömt bort mig och fortfarande vill följa mig här.
Idag var jag på en kurs i MI (motivational interviewing), sååå bra och intressant. Ser redan fram emot fortsättningen imorgon! Det ingick lunch och fanns flera rätter att välja på i buffén. Jag valde kalkonrullar i en god sås, grönsaker (både varma och kalla) och såklart smör! :) Håller tummarna för lchf vänlig mat imorgon också...

Lagade en värmande och god soppa igår, Tom ka gai. Kokosmjölk, kyckling, lime och massa annat gott. Receptet hittar ni här. Jag hoppar dock över morötterna när jag gör soppan.

Jag har blivit väldigt förtjust i ostplättar på sistone. Använder det till allt möjligt. Bland annat som hamburgerbröd, supermumsigt!

Och här gjord på Västerbottenost med röd caviar, creme fraiche och rödlök. Galet gott!
Jag gör det efter @majaslchf (insta) recept.

Ostplättar

  • 4 dl riven ost
  • 3 ägg
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
Vispa äggen, tillsätt resten av ingredienserna. Klicka ut på bakplåtspapper och grädda i 200 grader tills gyllenbruna.

En annan sak som blivit en favorit är varm choklad gjord på kokosmjölk. Jag vispar ihop kokosmjölk, kakao, sötning (stevia eller liknande) och vanilj i en kastrull och kokar upp. Brukar även tillsätta lite kokosolja för att öka fetthalten. Häller även i en skvätt vatten om den blir för tjock. Gott!

Något som verkligen är mumsigt är de här fat bombsen som jag gjorde efter det här receptet. Förvarar de i frysen och tar fram en bit åt gången när jag blir sugen. Receptet är i cups. Eftersom jag äger en måttsats som är i cups så har jag inte behövt konvertera receptet. En bra investering om man gillar att testa recept men inte alltid har lust att hålla på med konverteringen cups till dl...

Har verkligen blivit duktig på att komma iväg till gymmet sen en månad tillbaka. Mår så bra av att träna. Självklart är inte träningslusten på topp varenda inplanerad träningsdag, men känslan efter ett träningspass är så grymt härlig att det är värt att släpa sig iväg till gymmet ändå!
Min favorit är crosstrainern, roligt att se att jag orkar tyngre och tyngre motstånd, det peppar mig att fortsätta. 
Här är några av låtarna jag har i lurarna på gymmet just nu:


och så självklart Greyhound! Ett måste på mina träningspass!


På tal om träning, dags för mig att packa träningsväskan och bege mig till gymmet nu. Perfekt start på veckan!

2 kommentarer: