söndag 21 september 2014

Varm pudding

Vilken skön helg det har varit so far. Har verkligen gått ner i varv och det behövs ibland.
Igår var vi på ett dop, jättefint var det. Och kyrkan var så vacker, gillar små kyrkor, blir mycket mysigare stämning på tillställningen då. Vid dopfikat nöjde jag mig med en kopp kaffe, gick fin fint det också, känner inget behov av att sockerchocka kroppen. :)
Maten igår blev resterna av fredagens lasagne till lunch och middagen blev scones som vi åt med smör en god gräddost.

Chiapudding har verkligen blivit populärt senaste halvåret, överallt ser man bilder på puddingen smaksatt med alltifrån kakao, vanilj, bär etc. Jag har verkligen försökt gilla puddingen, men det är något med kombinationen av den kalla puddingen och chiafröna ihop som jag inte gillar. Trist eftersom chia är så nyttigt. Men fick en snilleblixt om att testa att göra varm pudding! Gjorde först puddingen som vanligt med kokosmjölk och chiafrön, använde inget exakt mått utan använde ögonmåttet för den mängd chia jag brukar ha i puddingen. Lät den stå i kylen under natten för att stelna. Finns tusentals chiapuddingrecept om ni googlar, går att göra på kokosmjölk, grädde, mandelmjölk etc. Nu på morgonen lade jag frysta bär i en kastrull och värmde, rörde sedan ner chiapuddingen i bären och lät allt bli varmt. Supermumsigt blev det!

Ska roa mig med lite hemmafix nu som tvätt och städ, skönt att börja nya veckan med ett fint hem. Ligger efter i podcastlyssnandet på en som jag följer så det passar perfekt att ha på i bakgrunden medan jag grejar här hemma. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar