söndag 23 februari 2014

Bye bye snön

Helgen har verkligen varit toppen. Soligt och plusgrader så nu har all snö smält bort, underbart! Idag blev det att vi lunchade på Burger King, beställer alltid burgaren utan bröd (bäst på Max där man kan få den i salladsblad istället) och får den då i en salladsbunke.

Behövde nya vinterskor så jag gick in en sväng på Din Sko och hittade de här i äkta skinn som var nedsatta i pris från 800:- till 399:-. Fanns dessutom bara ett par kvar i min storlek så det hade varit dumt att inte slå till. 


Expressens senaste lchf tidning finns ute nu, har bara hunnit bläddra lite snabbt men det fanns många mumsiga recept i den.

Frukosten idag blev scones som vi åt nygräddade & varma (godast så) med mycket smör på. Supermumsigt! 

LCHF Scones
  • 4 ägg
  • 1/2 dl creme fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 2,5 dl pofiber
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 msk fiberhusk
  • 1/2 tsk salt

Ugn 200 grader. Vispa ihop ägg med creme fraiche och vispgrädde, blanda de torra ingredienserna och rör i äggsmeten. Låt smeten svälla i ca 10 minuter. Klicka ut smeten med en sked på bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i ca 15-20 minuter tills sconesen börjar få färg.

Igår fick vi besök av några vänner och deras barn på eftermiddagen. Vi bjöd på fika bestående av jordgubbar och körsbär...

...kladdkaka och glass (Alvestas lchf). Det var populärt och blev inte mycket kvar. :)

Servetterna. :)

På kvällen var vi lata och köpte kebab till middag. Jag beställde en gyrossallad, mumsigt! Kvällen spenderades framför Melodifestivalen och sen kollade vi klart på de sista avsnitten av Breaking bad. Sååå bra serie, känns så tomt nu när vi sett färdigt den. Funderar på att ge mig på House of cards nu, hört att den ska vara bra. 
Kollar på OS avslutningen nu. Även om det inte blev så mycket medaljer den här helgen så har det ändå varit ett bra OS för Sverige. Och silvret i hockey är ju inte fy skam. Nu ska jag fixa med lite middag, lutar åt att det blir soppa. Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar