söndag 9 februari 2014

Härlig helg

Redan söndag kväll men det gör inget för helgen har verkligen varit toppen. Inledde den med lättlagad middag i fredags, nämligen kebabsallad från pizzerian. Mumsigt! Igår blev det bland annat ett biobesök och såg på Robocop. Helt ok film, roligt med Joel i huvudrollen!


Kvällen spenderades framför Melodifestivalen, tyckte det var rätt låtar som gick till final.

Testade att baka de här frallorna, blev supergoda! Receptet är från Ryska dockor. Kommer baka frallorna många gånger framöver. Mums!

Chiafrallor

 • 50 g smält smör
 • 4 ägg
 • 2 dl pofiber
 • 6 msk kokosnötmjöl
 • 1 msk fiberhusk
 • 2 msk chiafrön
 • 2 dl vatten
 • 1 tsk bikarbonat
 • 1 tsk vitvinsvinäger
 • lite salt

Vispa äggen fluffigt. Blanda i vatten, smält smör och vinäger. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten. Blanda väl. Låt stå och svälla i ca 8-10 minuter.Forma till runda bullar.
Pensla med ägg och strö över lite mer chiafrön. Grädda i 200 grader ca 20 minuter.

Maten igår och idag blev kycklingklubbor med coleslaw (vitkål, majjo, creme fraiche, dijon, salt & peppar), lättlagat och gott.
Idag har jag även hunnit med ett träningspass på Friskis, blev jympa. Den här veckan har jag verkligen varit duktig med träningen, fyra gånger kom jag iväg. Nästa vecka satsar jag på åtminstone tre pass, kommer bli en hel del träning hemma också. Roligast den här veckan har danspassen varit, glömmer helt bort att det är jobbigt. :) Verkligen blandade dansstilar och musik, fuego (zumba) med latinomusik och fusion där det är allt ifrån hiphop, bollywood, jazz och senaste poplåtarna. Några av låtarna jag dansat till den här veckan, verkligen en blandad stil:


Det bästa med att träna och äta lchf är att jag inte behöver sportdrycker, frukt och massa mellanmål för att orka. Äter som vanligt oavsett om det är träningsdag eller inte och vatten funkar utmärkt att släcka törsten med efter ett svettigt träningspass.

Något som jag är sugen på att testa är att göra baconskålar och fylla med något mumsigt. Har ni sett den här reklamfilmen?

Tänker att det borde funka lika bra att använda en uppochnervänd muffinsplåt. Återkommer med resultatet när jag testat...

2 kommentarer:

 1. Vill tipsa om något jag gjorde när jag åt LCHF förut, vilket var att lägga bacon i en muffinsform (sån plåt med 6-8st) lite snett över varandra, så att det blir som en skål. Sedan gör man en omelettsmet och häller i formarna (man kan ju göra som små pajer med skinka, broccoli osv om man vill) sedan viker man över kanterna på baconet över smeten, och gräddar på 175 i några minuter tills äggsmeten stannat. tror jag hade 8-10min, supergott och väldigt enkelt! Hoppas du förstår hur jag menar, jag är inte den bästa på förklaringar :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh det låter ju jättegott! Tusen tack för tipset, det måste jag testa.

   Ha det bäst! :)

   Radera