lördag 1 februari 2014

Firat som en viking

Alltid lika härligt med helg! Och extra trevligt när man har saker att fira, nämligen att jag och min älskling varit tillsammans i 13 år (imorgon) och jag passar även på att fira att jag blivit godkänd på kursen jag läst på Lunds universitet. :) Ska det firas så ska det, så vi hade bokat bord på Aifur som är en vikingarestaurang i Gamla stan. Finns det något mysigare än att promenera där på kvällen, kullerstensgator, skenet från gatlyktorna och de gamla byggnaderna, så vackert! Ett roligt inslag på Aifur är att när man kommer dit så har dem en utropare som ber om alla i restaurangens uppmärksamhet och sedan ropar han ut ens namn och var man kommer ifrån och alla gästerna klappar händerna, visslar & tjoar. :) Roligt tycker jag!

Borden är långbord så man delar det med andra gäster. Man sitter på en träbänk med fårskinn på så det är mjukt. Efter att ha testat att äta med en tvåuddig gaffel så förstår jag varför de moderna har fler, inte lätt. :)

Till förrätt delade vi på en "Tallrik från Trögden" som den kallades. Den bestod bl.a. av älgkorv,
renkorv, flatrökt grissida, renhjärta, lammstek och cheddar ost. Mumsigt!


Till varmrätt tog jag "Kung Björns Gillesgös på Birkavis" vilket bestod av gösfilé med kaprissmör, ugnsbakad fänkål, ljummen sallad av svartrötter, sockerärtor, morötter & senapskål. Fantastiskt gott! Och mycket smör var det till, precis som jag vill ha det! :)

Min älskling tog "Deresons Lammrack", vilket var vitlök och honungsmarinerade lammracks med honungsslungade rotsaker och sås från Miklagårds örtträdgårdar. Delikat var betyget.

Dem hade även tidstypisk livemusik vilket bidrog till känslan att man var på en riktigt vikingafest.


Jag brukar inte slänga ut alltför många bilder på mig själv här, tycker maten och annat är viktigare att få med, men här bjuder jag i alla på en skål. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar