måndag 3 februari 2014

Ny energi

Blev en riktigt toppen helg! Skönt när man börjar en ny vecka att kunna känna att man hunnit ladda upp batterierna under helgen. Finns inget värre än måndagar som man är mer slut än en fredag eftermiddag bara för att man inte hunnit ladda ny energi. Helgens matlagning har verkligen var enkel men god. På menyn stod bland annat hamburgare med ost, dressing och goda grönsaker. Tycker hamburgerfickorna som ICA säljer är väldigt praktiska, speciellt eftersom jag äter burgaren med salladsblad runt så är det lättare att hålla i den då. Gårdagen gick i slappandets tecken men fick även en hel del fixat hemma.

Bland annat så frostade jag ur frysen, inte särskilt kul men såååå skönt när det är gjort. :)

Som belöning blev det mumsig middag med räkor, ägg och massor med majjo. Smaskens!

Till efterrätt hade jag gjort pannacotta med havtorn. Gott om man som jag gillar havtorn, blir både syrligt och sött. Använde receptet från Allt om mat men bytte bl.a. sötningen...

Pannacotta med havtorn

  • 2 st gelatinblad
  • 1 st vaniljstång (eller vaniljpulver på burk)
  • 4,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl havtornsjuice (tina frusna havtorn och pressa ut saften genom att mosa med gaffel, sila sedan)
  • 4 msk valfri sötning (jag använder ICAs sötströ)

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Dela och skrapa fröna ur vaniljstången. Koka upp grädden med vaniljfrön och vaniljstång, havtornsjuice och sötning. Ta kastrullen från värmen. Lägg i gelatinet och smält det i grädden under omrörning. Ta bort vaniljstången. Häll upp pannacottan i serveringsglas och ställ kallt i kylskåpet för att stelna ca 2 timmar.
Om ni vill, spara lite havtornsjuice och häll uppe på pannacottan innan servering.


Finns det nåt härligare än en bukett färgsprakande och väldoftande tulpaner hemma, unnar mig den lyxen den här gråa, kalla årstiden.

Middagen ikväll blev biff stroganoff  (rykande het) efter det här receptet, blev riktigt gott. Åt grytan med några körsbärstomater till. Har även hunnit med ett träningspass ikväll, känns skönt att jag börjat komma igång igen. Längtar redan till nästa!
Blev nyligen beroende av serien 24 som jag helt hade missat när den gick på tv, men nu när jag sett klart alla säsonger har jag börjat följa Breaking bad. Också väldigt bra, har hunnit med ett par avsnitt ikväll och nu väntar sängen, kommer sova gott känner jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar