söndag 7 oktober 2012

Krämig kycklingssallad

Blev så sen lunch att den får räknas som middag också. Lagade något som jag inte gjort på flera år, nämligen en super god persisk kycklingsallad (salade olivie). Gjorde lite ändringar som att utesluta potatis som det ska egentligen ska vara i. Gröna ärtor innehåller 7 g kolhydrater/100g men det blir inte så mycket per portion. Även saltgurkan har en del kolhydrater men man har bara i en liten mängd som smaksättare. Jag åt kycklingröran med isbergssallad till som jag bröt bitar av och vek ihop med röran i.
  • Kycklingfiléer (jag tog en färdiggrillad kyckling)
  • Kokta ägg (jag använde 4 st till 1 kyckling)
  • Majonnäs (jag skämtar inte när jag säger att en tub är för lite!)
  • Gröna ärtor
  • Saltgurka
  • Salt & peppar
  • En skvätt citron
Koka äggen och låt svalna. Strimla kycklingen i fina strimlor och lägg i en bunke. Hacka äggen och tillsätt. Blanda i ärtorna, finhackad saltgurka och majonnäsen. Smaka av med salt, peppar och citron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar