måndag 22 oktober 2012

Torsk med äggsås

Då var det ny vecka igen, tiden går verkligen fort. Började dagen med en mugg äggmjölk med några hallon i, lunchen blev en bit pizza och middagen blev något jag inte ätit på säkert 15 år minst, torsk i äggsås. Blev helt ok, hade dock för mig att jag gillade det mer än vad jag kanske gjorde nu. Åt den med blomkålsmos till.

Kokt torsk med äggsås
  • 600g torskfilé
  • 5 dl fiskbuljong
  • salt
sås
  • 4 kokta ägg
  • 2 dl grädde
  • 1 dl fiskspad (buljongen som fisken kokat i)
  • redning t.ex. guarkärnmjöl
  • persilja
  • salt & vitpeppar
Koka fisken i fiskbuljongen på svag värme under lock i ca 5 min. Skala och hacka äggen. Häll grädden i en kastrull, värm och tillsätt redning, fiskspad, persilja och salt & peppar. Rör i ägghacket. Servera fisken med äggsåsen till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar