onsdag 24 oktober 2012

Zucchinisoppa, perfekt höstmat!

Galet trött nu ikväll, blev väckt mitt i natten av hunden som ville gå ut och sen hade jag svårt att somna om. Så inatt kommer jag sova gott. Maten idag blev äggmjölk till frukost och lunchen blev ädelostgratängen jag lagade igår, den var supermumsig. Middagen blev zucchinisoppa som blev riktigt god, perfekt höstmat. Nä nu väntar sängen på mig. Natti natti!

Zucchinisoppa
 • 3 st zucchini
 • 7-8 dl grädde
 • 1 gul lök
 • smör
 • 2 grönsaksbuljongtärningar
 • 75 g ädelost
 • salt & peppar
Hacka löken och stek i smör i en kastrull. Tärna zucchinin och lägg i kastrullen, tillsätt grädden och buljongtärningarna. Koka i ca 15 min. Mixa soppan slät med en stavmixer. Tillsätt osten och låt den smälta. Smaka av med salt & peppar.

2 kommentarer:

 1. Det blev en jättegod soppa. Jag skalade Zucchinin, hur brukar du göra? Tack.

  /Gäst

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du gillade soppan! Jag brukar inte skala den, därav de gröna prickarna i soppan.
   Men det går ju lika bra med skalad zucchini, jag är tyvärr för lat för att göra det. :)

   Ha det bäst!

   Radera