tisdag 9 oktober 2012

Solgul currykyckling

Strax sovdags, jobbigt att vara en kvällsmänniska när väckarklockan ringer tidigt. Haft en bra dag idag, har bland annat varit på en jättebra kurs på jobbet. Alltid kul att lära sig nya saker. Maten idag blev äggmjölk till frukost, en bit korvpizza med bearnaise till lunch och middagen blev currykyckling. Länge sen jag lagade currykyckling, så jäkla gott. Styckade först kycklingen. Sedan stekte jag lök i en stor gryta och tillsatte vatten, buljong, kycklingen och massa curry. Kollade inte klockan exakt men kokade på låg/medeltemperatur nånstans mellan 60-90 minuter (är lite feg när jag lagar kyckling och låter den gärna tillagas lite extra länge). Hade koll på att det hela tiden fanns vätska. När det började bli färdigt hällde jag bort lite av vattnet (hade rätt så mycket) och tillsatte sedan grädde och creme fraiche samt paprika och champinjoner som jag lät koka med. Smakade av med ännu mera curry, salt och peppar. Kycklingen blev så mör att den lossnade från benen utan att jag knappt rörde den. Mums! Nu ska jag krypa ner i sängen och drömma söta drömmar. Natti natti!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar