söndag 21 oktober 2012

Frozen cheesecake med hallon

Testade att baka en frozen cheesecake som jag hittade här, blev riktigt mumsig. Hade i hallon som ju är underbart gott. Älskar att testa nya recept och gärna när jag inte har några gäster, utan jag vill gärna provbaka innan så jag vet om det är gott eller inte. Den här blev en riktig höjdare och ska man inte ha den till en bjudning utan bara vill ta sig en bit själv till efterrätt så kan man ta fram den ur frysen en kort stund och värma en kniv och skära en lagom bit och sedan ställa tillbaka den i frysen igen. Om jag skulle servera den till gäster skulle jag nog dekorera den med färska hallon innan.

Chokladbotten
 • 200 g mörk choklad
 • 200g smör
 • 1 dl stevia strö
 • 1 tsk vaniljpulver
 • 4 ägg
Smält choklad och smör på låg värme i en kastrull. Vispa stevia strö, ägg och vanilj. Häll sedan i chokladsmeten och vispa lite till. Häll smeten i en springform. Grädda i mitten av ugnen i 6 min, 200 grader. Ställ sedan kakan i frysen.

Fyllningen
 • 400g Philadelphia
 • 4 ägg
 • 1 ½ dl stevia strö
 • 2 tsk vaniljpulver
 • 4 dl grädde
 • ca 150-200 g hallon (jag använde frusna som jag tinade lite innan)
Skilj på äggulorna och äggvitorna. Vispa äggvitorna hårt. Vispa äggulorna med stevia strö och vaniljen, tillsätt philadelphian och vispa lite till. Vispa grädden. Rör försiktigt i grädden och äggvitorna i ägguleblandningen och rör sedan i hallonen. Häll smeten över den frusna chokladbottnen, lägg plastfolie över och låt frysa över natten. Ta ut formen en stund innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar