fredag 4 januari 2013

Söööta mintkakor


Såg ett recept på den här bloggen som jag blev sugen att testa. Älskar kombinationen mint och choklad. Det blev VÄLDIGT sött så man är nöjd efter en kaka. Jag ville inte göra så stora kakor så jag använde korken till en petflaska som jag diskade och sen tryckte ut kakorna med. Originalreceptet är gjort med florsocker som jag bytte ut mot Sukrin melis. Pepparmyntsoljan köpte jag på Apoteket innan jul. Jag halverade receptet, gör alltid så när jag testar nya recept i fall att det inte blir bra.

Mintkakor ca 45 st
  • 1 äggvita
  • Ca 4-6 droppar pepparmyntsolja
  • Ca 4 1/2 dl Sukrin melis
  • 250 g choklad 70% eller mer
Vispa upp äggvitan med en visp för hand tills det blir ett vitt mjukt skum. Droppa ner pepparmyntsoljan i äggvitan och blanda. Vispa ner lite sukrin melis i taget. När smeten tjocknat är det bra att byta ut vispen mot en sked eller liknande. Tillsätt Sukrin melis tills det blir en deg som går att kavla ut. Kavla ut degen tills den är ca 1/2 cm tjock. Stansa sedan ut små rundlar som är ca 2-3 cm i diameter. Lägg dem åt sidan och fortsätt kavla ut degen på nytt tills all deg är slut. Smält chokladen över vattenbad. Doppa sedan ner mintkakorna en och en och lägg upp på bakplåtspapper för att stelna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar