söndag 12 augusti 2012

Frallor till frukost

Det var länge sen jag bakade bröd men nu var jag sugen igen. Testade ett recept jag hittade här. Blev riktigt gott, speciellt med mycket bregott och ost på. :) Nu har jag fyllt frysen med frukostbröd om jag blir sugen nån morgon. Receptet nedan är för en sats men jag passade på att göra en dubbel när jag ändå höll på.

 • 3 ägg
 • 1 1/2 dl grekisk, turkisk eller rysk yoghurt
 • 1/2 dl vispgrädde
 • 1/2 dl vatten
 • 2 msk smält smör
 • 1 dl mandelmjöl
 • 1 dl pofiber
 • 1/2 dl kokosnötsmjöl
 • 1 1/2 msk fiberhusk
 • 1 tsk bakpulver
 • 1/2 tsk salt
Vispa äggen hårt. Blanda med yoghurt, vispgrädde, vatten och smör. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda ner mjölblandningen i den andra bunken och blanda väl. Låt smeten svälla ca 10 minuter. Forma till 6-9 runda bullar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 15-20 minuter i 200 grader (sänk lite om de börjar få för mycket färg).

3 kommentarer:

 1. Ååå detta recept måste jag prova. Och en hel del andra spännande recept. Kom som en skänk från ovan #ingen inspiration

  SvaraRadera
 2. Ååå detta recept måste jag prova. Och en hel del andra spännande recept. Kom som en skänk från ovan #ingen inspiration

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du också kommer gilla bröden, själv har jag det som ny frukostfavorit.

   Ha det bäst! :)

   Radera