lördag 11 augusti 2012

God mat och trevligt sällskap

Första veckan avklarad, känns jättebra med det nya jobbet och alla är trevliga där. Som jag skrev om sist skulle jag på grillknytis hos en kollega. Det blev en jättetrevlig kväll med mycket god mat. Alla fick bidra med något till buffébordet så det blev massa goda sallader, ostar och röror. Själv bidrog jag med coleslaw, tycker den är ett perfekt tillbehör till grillat. Jag hade med mig en skiva entrecote som jag grillade, praktiskt med nötkött när man är många som ska grilla på samma grill eftersom det går fort så fort att grilla.Till maten hade jag med mig ett gott rött vin. Supertrevlig kväll!

När jag sen kom hem på kvällen gjorde jag en form med fläskpannkaka som jag hade med i lunchlådan igår, alltid lika gott. Var inte så jättehungrig på morgonen så jag åt ingen frukost hemma men tog med två kokta ägg som jag åt på jobbet istället.

När jag kom hem från jobbet åkte vi till Heron för att se Total Recall, tyckte den var riktigt bra. Vi hann inte äta något där innan filmen men vi köpte med snacks, så jag mumsade på fläsksvålar. Efter filmen och x antal fläsksvålar senare så var vi inte jättehungriga när vi kom ut från filmen så vi bestämde oss för att inte äta där utan åkte hem.

Lite senare på kvällen gjorde sig hungern dock påmind igen. Vi hade en stor påse med kantareller i kylen (har inte varit duktig och plockat själv) så jag ställde mig och rensade vilket är det jag avskyr mest med mat från skogen, allt jobb innan man kan tillaga. Det blev en hel del i alla fall, stekte kantarellerna i mycket smör, slog i en skvätt grädde och saltade.

Blev en rejäl portion, så här mycket kantareller brukar man aldrig äta annars och jag måste säga att det är nästan godare när man inte har så mycket att man kan äta sig mätt utan istället nästan önskar att man hade haft mer. Men nu var det verkligen så att vi kunde frossa i den underbara svampen. Frukosten idag blev också kantareller och det finns fortfarande kvar till fler måltider. Sen kommer jag inte sukta efter kantareller på ett tag. :) Nu ska jag ut och njuta av solen, klarblå himmel och gassande sol idag. Ikväll ska jag hem till en kollega från förra jobbet som har bjudit oss på kräftskiva, ska bli jättetrevligt, älskar kräftor!

Ha en underbar lördag allesammans!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar