fredag 22 juni 2012

Glad midsommar!

Midsommarafton och solen skiner, underbart! Gjorde en sillinläggning innan jag gick och lade mig igår och den var perfekt i smaken nu på förmiddagen så jag gjorde så att jag tog sillen till frukost istället för senare under dagen. Vispade även ihop lite grädde med vaniljpulver och Stevia strö, när jag nästan vispat färdigt hade jag i creme fraiche och vispade lite till, underbart gott till jordgubbarna. Lunchen idag blir grillresterna från igår, däremot har jag lite funderingar kring kvällens middag, funderar på att laga något jag inte gjort sen jag började med lchf, men måste bara hitta ett bra recept först... Nu ska jag ut i solen och försöka få lite snygg solbränna.

Ha en fantastisk underbar midsommarafton allesammans!


Inlagd sill

  • 2 burkar inläggningssill
  • ½ dl ättiksprit (12%)
  • 2 dl Stevia strö eller liknande sötning
  • 1½ dl vatten
  • 1 påse Santa Maria Sillkryddor
  • 1 rödlök
Koka upp vattnet och rör i sötningen, tillsätt ättikssprit och sillkryddor. Låt lagen kallna. Skölj sillfilérna och skär dem i bitar. Varva sillen med skivad rödlök och häll över lagen (det är viktigt att lagen täcker sillen). Låt stå kallt i minst 4 timmar, helst över natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar