söndag 25 november 2012

Glögg och pepparkakor


Om en vecka är det första advent men jag tjuvstartade lite med firandet redan idag. Tänkte köpa glögg när jag handlade mat men det fanns ingen sockerfri, förra året sålde dem Saturnus utan tillsatt socker som jag köpte då. Så istället köpte jag en påse glöggkryddor och gjorde egen. Följde receptet på påsen men bytte ut sockret mot sukrin melis och hade även i lite bär. Jag hade i lite mer sötning än vad som stod i receptet men det får man smaka sig fram. Tyckte glöggen blev riktigt bra. Vill man köpa färdig vinglögg utan socker så finns det en på Systembolaget som heter Ripa. Testade även att göra pepparkakor efter receptet jag hittade här. Det blev riktigt riktigt bra, rekommenderas!

 • 40 gram smör
 • 2 dl mandelmjöl
 • 2 tsk kokosmjöl
 • 4 tsk hasselnötsmjöl (jag tog mandelmjöl)
 • ca 3 msk stevia strö
 • ca 8 krm pepparkakskrydda (ev. mer)

Blanda alla torra ingredienser. Rör därefter ner rumsvarmt smör och blanda till en deg. Forma ca 12 stycken runda kakor av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 150 grader  i ca
12 minuter till kakorna börjar få färg.

4 kommentarer:

 1. Jag letar också efter sockerfriglögg! Så kul att du gillar pepparkakorna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Älskar din bakblogg! :) Du är verkligen grym på att baka & du borde absolut ge ut en bakbok! Pepparkakorna smakade precis som vanliga, sååå goda. Jag har mailat min ICA butik om att ta in sockerfri glögg, håller tummarna.

   Ha det bäst! :)

   Radera
 2. Håller på och bakar dessa nu och måste fråga angående pepparkakorna. Du har dubblat receptet från Marjas, tror jag, men det står fortfarande 6 st. Borde det inte bli 12?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Du har helt rätt! :) Jag har ändrat det till 12 st nu.

   Hoppas att du också tyckte om pepparkakorna.

   Ha det bäst! :)

   Radera