söndag 30 mars 2014

Underbar somrig helg!

Wow vilken helg det blev! Sommarväder nästan, i alla fall kändes det så när jag satt ute på altanen där det var vindskyddat. Helgen började med pizza i fredags. På pizzan hade jag biff, tomat, champinjoner, rödlök och massor med ost.

Bearnaise är ett måste till! :)

Gjorde pizzabotten med den här mixen. Första gången som jag testade den, tyckte den var riktigt bra.

Frukostarna den här helgen har intagits utomhus, allting smakar godare i solen! :) Kokosgröt är en riktig favorit!

Testade att göra rättikachips igår. Hyvlade rättikan tunt med en osthyvel och friterade den sen i en kastrull med olja. Lät skivorna rinna av på hushållspapper och kryddade sedan. Blev mumsigt tycker jag!

Idag började dagen med plättar, blåbär och vispad grädde. Mums!

Gjorde gulaschsoppa igår som vi även åt av idag. Utgick inte från något recept utan tärnade högrev som jag stekte och lade i en gryta, hällde på vatten och oxbuljong, sedan fick det koka i flera timmar (fyllde på vatten då och då), efter en stund tillsatte jag tärnad rättika, purjolök och en röd paprika. Kryddade med paprikapulver, stark paprikakräm, gulaschkräm, kummin och salt. Köpte på mig massa gulaschkryddor när jag var i Ungern förra sommaren. Åt soppan med en klick creme fraiche.

Är väldigt nöjd att jag tog mig gymmet ikväll, perfekt avslut på helgen! Hade två nya låtar i min spellista. För mig är det viktigt med bra musik när jag tränar, det gör att jag orkar extra mycket.Har gått och blivit riktigt insta beroende, så nuförtiden hittar ni allt det jag gör, äter m.m. först på insta om ni inte vill vänta tills det hamnar här... :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar