torsdag 31 maj 2012

Glömt hur mumsigt det är med plättar

En månad kvar till semestern, håller verkligen tummarna att det hinner bli varmt ute tills dess. Solen kommer och går idag och enligt väderrapporten ska det bli regn till kvällen, men det positiva är att jag slipper vattna trädgården och att jag ändå ska jobba hela kvällen. :) Frukosten blev något som det var länge sen jag gjorde, nämligen plättar. Så mumsigt och så mättande, kan bli en stark kandidat att ta över efter äggröran som varit senaste tidens frukostfavorit. Mitt favorit plättrecept är det i Katrin Zytomierskas bok "Dags att bli smal", snabblagat, enkelt och gott.
  • 3 ägg 
  • 3 msk creme fraiche 
  • 2 msk fiberhusk 
  • lite salt  
Rör samman och låt stå en liten stund så att smeten blir tjock. Stek i smör. 

Den här låten går varm i min mp3 spelare, så härlig, en riktig partylåt.
Ha en underbar torsdag allesammans!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar