lördag 5 maj 2012

Bullfest

Något jag kan sakna ibland av det jag åt förr så är det kanelbullar, händer att jag blir riktigt sugen. Testade ett recept ikväll som jag hittade här. Det går inte att jämföra med vetemjölsbullar, men är ett helt ok substitut och var lätt att göra. När dem var fyllda och skurna i bitar ställde jag in dem i kylen för att smöret skulle bli lite fastare eftersom jag brett på det på det varma brödet.

 • 3 ägg
 • 1/2 paket philadelphiaost
 • lite bakpulver
 • stevia strö / sukrin
 • kardemumma

Smörkräm

 • kardemumma
 • kanel
 • stevia strö / sukrin
 • smör

Fördela vitorna för sig i en skål och gulorna i en annan. Vispa upp äggvitan tills den är så hård att du kan hålla skålen upp och ner. Blanda ihop resterande ingredienser med gulan och vänd sedan försiktigt ner det i äggvitsskummet. Rör inte för mycket med det ska ändå blanda ihop sig. Bred sedan utan smeten på ett bakplåtspapper och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter i 150 grader. Medans dem är i ugnen så kan man göra smörkrämen.
När brödet
är klart ta ut dem ur ugnen och låt det svalna någon minut. Lossa det försiktigt från bakplåtspappret. Bred sedan på smörkrämen, pudra på lite mer kanel och sukrin om du vill. Rulla sedan försiktigt ihop dem, tryck försiktigt på den färdiga rullen för att den inte ska rulla upp sig igen. Gör klart alla rullar och skär sedan ut gifflarna.

4 kommentarer:

 1. Dessa får jag nog ta å prova, vi ska fira sonens 18-årsdag i veckan...passar utmärkt för mig!=)) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Tyckte det blev bra kanelbullssmak, men det blir inte den där brödiga konsistensen på bullarna som "vanliga", lite mer som fylld bulldeg innan man gräddar dem. Men jag tyckte det var helt ok. Väldigt lågt i kolhydrater i alla fall. :)

   Kram

   Radera
 2. Åh detta måste jag nog testa :) Om det är som bulldeg som innan de gräddas så måste det ju va smaskens ;-)

  SvaraRadera