onsdag 6 februari 2013

Sallad och semla

Snö, snö, snö, det har bokstavligen vräkt ner idag. Hate it. Tror inte det är meningen att jag ska bo i ett land som har vinter i nästan ett halvår. Tur att det finns D-vitamin tillskott man kan äta i alla fall. Nog deppat om vintern. Maten idag blev kallrökt lax i lunchlådan precis som igår. Middagen blev persisk kycklingsallad, lättlagat och mumsigt.

Bakade semlor ikväll efter receptet som jag hittade här. Min smet blev alldeles för lös för att forma med händerna trots att jag hade i lite extra av mjölet, så istället för att forma smeten till bullar som det står i receptet så hällde jag smeten i en muffinsplåt. Använde hela kardemummakärnor som jag mortlade, mycket godare än om man använder färdig mald kardemumma. I mandelmassan hade jag även i lite bittermandelarom. Semlorna blev riktigt mumsiga! Bullarna i sig var supergoda och jag kommer baka bullarna flera gånger och äta som de utan grädde och mandelmassa. Mums!

4 kommentarer:

 1. Håller med om vintern, nu får den vara över. I vilket fall som helst då märker man ju att ljuset är på väg tillbaka. Alltid något.
  Salladen ser god ut. Ska prova den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kycklingsalladen är supermumsig så den kan jag varmt rekommendera att testa!

   Ha det bäst! :)

   Radera
 2. Det blir som semelmuffins då :) Ser smaskigt ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt! Gillar ju både semlor & muffins så det blev en bra kombination. :) Och mumsigt blev det!

   Ha det bäst! :)

   Radera