tisdag 5 november 2013

Vackert här


Underbart att vakna upp till solsken idag. Vi har en bit att gå till universitetet men det är skönt för man vaknar till på vägen. En vacker byggnad vi passerar varje dag.

Vi passerar även en stor kyrkogård på vägen. Igår när vi slutade var det redan mörkt ute och det var inga
lampor längs den här vägen, helt kolmörkt, hade inte vågat gå den vägen ensam...

Föreläsningssalen.

Min nya accessoar. :)

Lunchen blev en kebabsallad. Inte "vanlig" kebab som jag trodde att det skulle vara när jag beställde, utan med fläskkött. Smakade som strimlade revbensspjäll. Blev positivt överraskad, riktigt god sallad, gjorde inget att det inte blev det köttet som jag trodde när jag beställde.

Är fascinerad över mängden kullersten i Lund, det är överallt. Vackert men svårt med högklackat tänker jag...

Efter skolan tog jag en sväng på stan och kollade i affärer. Mycket av affärerna är samma som hemma men även många som jag inte sett förut. Bland annat den här som jag inte kunde låta bli att handla i. Fanns allt möjligt smått och gott.

Köpte kryddblandningar, måttsats i cup (perfekt om jag vill använda amerikanska recept), snygga tandpetare i plast att ha när man serverar drinktilltugg, ringar x 3 med djur på. Kunde blivit mycket mer från den affären men allt jag shoppar ska dessutom ju få plats i packningen hem...

Middagen åt vi på en persisk restaurang, nja persisk å persisk, dem hade slängt in lite alla möjliga icke persiska rätter på menyn som bl.a. panerad rödspätta. Trist att dem inte kunde hållit sig helt och hållet till persiskt som restaurangerna gör hemma. Maten vi åt var bra, men inte mer än så. Programmet Kniven mot strupen borde komma dit och styra upp lite där tycker jag...

Såg den här prydnaden i ett fönster på väg tillbaka till hotellet. :) Roligt för dem som bor där men tror inte jag kommer kopiera den inredningsdetaljen hemma... :)

Verkligen en supermysig stad! Populärt att cykla här, jag har blivit bättre på att inte gå i vägen för cyklisterna som är nästan överallt har det känts som. :) Bäst att få lite sömn nu, nya spännande föreläsningar väntar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar