onsdag 6 november 2013

Skola, sightseeing & shopping


Näst sista dagen här. Har haft det toppen so far men det ska ändå bli rätt skönt att komma hem igen. Dagen började med föreläsningar. Lunchen köpte jag i kafeterian på universitetet, varmrökt lax och grönsaker. Vi slutade tidigare idag än de andra dagarna så efter skolan fanns det tid över att kolla in staden lite extra.

Vi besökte bland annat domkyrkan.

Väldigt vacker kyrka.

Bredvid kyrkan ligger kungshuset som också är en vacker byggnad med mycket historia.

Var tvungen att ta en bild på ett av alla de korsvirkeshusen som finns här, inget jag är van att se hemma.

Vi tog en eftermiddagsfika på ett stenugnsbageri.

Bullar och bröd i mängder som doftade underbart.

Var dock helnöjd med en stor mugg gott kaffe, klarade mig bra utan dopp.

Efter fikat blev det en sista shoppingrunda. I ett skyltfönster hängde de här vackra adventskalendrarna med gammaldags motiv, sååå vackra.

Gjorde ett besök till den här chokladaffären och där fanns det också adventskalendrar.

Men med chokladtryfflar, praliner...

...lakrits och massa annat gott. Lite skillnad från chokladkalendrarna som säljs på ICA...

En riktigt fin butik med allt du kan tänka dig i chokladväg. Även steviasötad choklad som chokladkakor och praliner i ask. Passade på att handla lite där, dock inget till mig själv...


Vet några som kommer bli glada när jag kommer hem. :)

Butiken som jag shoppade i igår, blev det ett till besök i idag. Skulle visa mina kollegor vart den låg och kunde inte låta bli att följa med in och titta lite till. Titta var planen, men kom hem med ett tomtefat som jag tror kommer passa perfekt att ha pepparkakor på till glöggen, ett fat att lägga ringar på och en rulle med lila sidenband. Tur som sagt att vi inte har affären där jag bor, hade nog blivit en sväng dit alltför ofta då...

Middagen åt vi på samma grekiska restaurang som i söndags. Den här gången tog jag en mezetallrik. Frågade om jag kunde få en glutenfri variant av den vilket jag fick, skillnaden mot mina kollegors tallrik var att dem fick panerad ost och panerade bläckfiskringar, men jag fick annat mumsigt istället. Något som jag kommer testa att göra hemma som var supermumsigt var vinbladsdolmen som var fylld med fetaost istället för ris och inlindad i lufttorkad skinka. Mums!

Grekisk ordlista på servetten.

Dags att börja packa nu och se till att hinna sova, en skoldag kvar innan tåget rullar hemåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar