söndag 4 augusti 2013

Kramat ut det sista

Blev lite dåligt med bloggande den här veckan, men jag har försökt krama ur det sista av semestern. Imorgon är det tillbaka till vardagen igen. Men jag ska inte klaga för jag har haft en riktigt underbar semester och jag har dessutom ett jobb jag verkligen tycker om och underbara kollegor. Fast det är ju alltid härligt med semester, sovmorgnar och få styra över sin tid och kunna göra utflykter mitt i veckan om man så vill. Blev en hel del besök med grillning de senaste dagarna. I fredags hade vi vänner på besök och grillade revbensspjäll. Mums! Jag testade även att göra den här blomkål- och baconsalladen, blev riktigt god tycker jag.

Till efterrätt hade jag gjort en blåbärspaj efter det här receptet. Blev supermumsig.

Blåbärspaj

  • 100 gram rumsvarmt smör
  • 2 dl mandelmjöl 
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • vaniljpulver
  • sötning efter smak
  • Blåbär så att det täcker botten på pajformen

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen. Lägg blåbären i en pajform, strö eventuellt över lite sötning. Smula pajdegen över blåbären. Grädda pajen ca 20 min.

Åt pajen med hemgjord vaniljsås. Sås med paj...

 Pajen gick som smör i solsken. :)

Nästa besök fick vi igår kväll av goda vänner. Jag hade gjort en bål som vi skålade med när dem kom. Gjorde den med vitt torrt vin, sprite zero, lime och stora frysta blåbär.

Vi började med västerbottenchips med creme fraiche, stenbitsrom och rödlök. Smaskens!

Sen grillade vi köttfärskebab som vi åt med massa olika såser och tillbehör. Bland annat tzatziki gjord på bladspenat istället för gurka. Jättegott! Koka fryst bladspenat i några minuter och häll av vattnet och låt svalna. Blanda sedan med yoghurten och gör tzatzikin som vanligt.

Efterrätten blev en smarrig frozen cheesecake som smakade snickers. Gjorde efter receptet jag hittade här.
Nu väntar sängen, minns inte när jag senast la mig så här tidigt men jag vet att det är för mitt eget bästa så att jag inte är helt livlös när väckarklockan ringer imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar