söndag 25 augusti 2013

Sommarkänsla


Wow vilken härlig helg det blev! Spenderade hela dagen utomhus igår och kommer även göra det idag. Bäst att passa på att njuta av solen och värmen så länge den varar. Tänkte jag skulle visa er hur stevian jag planterade i april ser ut nu. Över 80 cm hög och fortsätter växa. Planterade den mest som en kul grej men jag kanske borde testa att göra något med den. Nån som vet hur man går till väga? Visst torkar man bladen först innan de används som sötning? Lättodlad är den i alla fall om nån vill testa.

I fredags kväll åt vi rostbiff (busenkelt att laga) med broccoli- och blomkålsgratäng samt rödvinssås och bearnaise. Mums! Planen var att göra en rättikagratäng men rättikan som jag köpte förra söndagen såg inte alls rolig ut när jag skar i den, så som tur var hade jag andra grönsaker i frysen att använda istället.

Middagen igår (och det som även kommer att bli lunchen idag) blev wraps fylld med sallad, kallrökt lax, skagenröra, avokado och färsk dill. Till maten drack vi ett mousserande rosévin (extra dry) som vi köpte med oss hem från Ungern. Nu väntar solstolen igen, brukar blunda och låtsas att jag är i Spanien. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar