söndag 28 juli 2013

Shoppingen

Att shoppa i Ungern var i många fall billigare än här hemma, men det fanns även mycket som hade samma priser som här. Livsmedel är bl.a. mycket billigare där. Vi besökte saluhallen och tittade runt på mängder av butiker som sålde korv.

Kött i alla dess former.

Fanns en hel del...

Och frukt i mängder. Platta persikor, det har jag aldrig sett förut. En trappa upp i saluhallen säljer dem souvenirer som broderade dukar, dockor, porslin, pälsmössor och mängder med annat krimskrams.

Det här var vad som fick följa med hem. Ungerska drycker som Tokaji, Unicum, Palinka och mousserande. Kryddmix för att laga gulasch, paprikapuré på tub, korv, paprikakrydda stark & mild, körsbärs- och plommonte.

Mycket skoaffärer överallt, där fastnade jag...

De här hade varit läckra att ta med hem men prislappen var en aaaning högre (några tusen kronor) än jag hoppats på.

Istället blev det de här skorna som fick följa med. Nästan gratis dessutom ca 80 kronor styck.

Kunde inte motstå att köpa lite örhängen. Paret i mitten är sidenklädda knappar som är örhängen. Roligt med lite nytt glitter att variera sig med.

Vet att det är långt till påsken men jag kunde inte motstå de här söta påskäggen. Kommer bli ett vackert påskris nästa år.

Slog även till på handmålade servettringar, såå söta.

Så här ser valutan ut. Ungern har forinter och det är lite knepigt att räkna om i huvudet från svenska kronor. När vi växlade pengar inför resan fick vi över hundratusen i forinter och då var det drygt 4000 som vi växlade. En kioskägare som vi pratade med i Budapest kallade forinterna för "shit money", gick aldrig djupare in på vad han exakt menade...

Den här bilden tog jag precis när vi lyft på hemvägen. Har verkligen haft en toppen vecka i Budapest och är mer än säker på att jag kommer återvända dit i framtiden.

2 kommentarer:

 1. Vilken härlig resa ni verkar ha gjort! Fina bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var verkligen en toppen resa! :) Roligt att du gillar bilderna.

   Ha det bäst! :)

   Radera