tisdag 16 juli 2013

Resan i bilder

Har verkligen haft en toppen vecka i Norrland, men att komma hem till sin egen säng och alla sina saker är inte helt fel. Strålande sol ute så jag har suttit i solstolen hela förmiddagen, Spanien väder här idag. Mitt resesällskap under veckan var mina föräldrar och min bror. Vi har alltid spenderat somrarna i Norrland när jag var liten så det här blev som att återuppleva den tiden igen. Här kommer lite fler bilder från resan och bilder på vad vi åt, dock av blandad kvalitet (blev en del mobilbilder).

En av måltiderna som vi åt i stugan där vi bodde var grillad korv med räksallad och grönsaker.

Det blev en hel del grillat under veckan. En av kvällarna hade vi fest för en av mina farbröder som fyllt 50 år. Så alla släktingar samlades och hade grillknytis. Blev en supertrevlig kväll! Roligt att träffa alla.

Blev även en hel del jordgubbar under veckan. Har nog aldrig ätit så goda jordgubbar som de Norrländska.

Testade även bubbelvatten med åkerbärsmak. Har inte sett att det finns här nere.

Ytterligare en grillmiddag blev det hemma hos pappas kusin. Ingen av tillbehören förutom salladen var tillräckligt lchf så jag tog en klick smör till köttet. Var minst lika mumsigt det.

Vi var efterrättsansvariga till middagen så jag hade gjort vaniljpannacotta som vi tog med.

Och som vi åt med smaskiga jordgubbar till.

En av måltiderna åt vi på Storforsens hotell. Det var en lunchbuffé med kycklinggryta och kassler samt ris och pasta som tillbehör. Jag tog av kycklingen, kasslern samt sillen som fanns vid salladsbordet. Lustig blandning! :) Men mätt blev jag. Utsikten över forsen var dock magnifik!

En av dagarna besökte vi min fasters sommarstuga. Sååå vackert, precis vid vattnet.

Vi drack kaffe (en av alla hundra koppar under veckan) och testade kaffeosten som jag köpte i Arvidsjaur. Osten var god men smakar inte så mycket, typ som mozzarella.

Köpte ett par nya sommarskor. Butiken hade rea så det var halva priset.

I söndags åt vi lunch på Olstorpets värdshus, där vi hyrde stugan. Vi åt viltskav (jag hoppade över potatismoset samt frukten på tallriken). Mumsigt och det var gott med bacon i.

Sista kvällen bjöds det på jordgubbar och grädde hemma hos min farbror. Jordgubbarna var nyskördade från deras trädgårdsland och smakade riktigt mumsigt.

En jättestor osthyvel som står vid motorvägen, minns dock inte var.

Testade Vitamin well med melonsmak. Supergod!

Brorsans Impala som vi åkte hela vägen med.

Blev en hel del godsaker som fick följa med hem. Korvar av ren- och älgkött. Rökt renstek, torkat renkött och kaffeost.

Nu ska jag ut i solskenet igen, hallonen är mogna på buskarna så jag ska passa på att mumsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar