lördag 9 mars 2013

Bra mat för ond hals

Vilken vacker dag, solen skiner för fullt ute. Hade jag varit frisk och pigg hade jag tagit en riktigt skön långpromenad. Men förkylningen vill inte släppa taget riktigt ännu så jag föredrar att inta solskenet och frisk luft ute på altanen hemma istället. Lagade broccolisoppa till middag igår som jag serverade med en ägghalva och räkor i. Mumsigt med soppa när man är förkyld.

Testade även att göra äggtoddy, har aldrig gjort det förut men det blev riktigt gott. Varmt och starkt för min onda hals, perfekt! Gjorde den efter receptet i senaste numret av Mat & hälsa.

Äggtoddy
  • 4 äggulor
  • 1-2 tsk honung
  • 1 dl grädde
  • ½ cognac
Vispa äggulor och honungen hårt. Koka upp grädden och vispa ner i äggsmeten. Blanda ner cognacen och häll upp i glas.

Borde kanske ladda upp inför kvällens final med schlagerlåtar men nej, på spellistan har jag just nu de här låtarna...

Tyvärr så fanns det ingen bättre video just nu eftersom låten är så ny... Men har ni Spotify så finns den där...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar