söndag 23 juni 2013

Toppen helg!

Vilken toppen helg det har varit! Igår tog vi det bara lugnt, skönt! Maten blev sillresterna från midsommar till lunch och middagen blev ostar och finn crisp samt vaniljpannacotta.

Idag fick vi besök av några kompisar och grillade. Vi har köpt ny kolgrill som vi passade på att inviga.

Det blev lite blandat grillat, korv, hamburgare och cevapcici och en sallad gjord med bladspenat, jordgubbar, fetaost, rödlök och en dressing på rapsolja och balsamvinäger (efter recept ur Expressens senaste LCHF tidning). Provade att baka korv-/hamburgerbröd efter receptet som jag hittade här, blev riktigt riktigt mumsigt! Åt korven med lite stevia ketchup, äter väldigt sällan ketchup till maten.

Hade många kostönskemål/allergier att ta hänsyn till när jag gjorde efterrätten, men fick ändå till en mumsig glutenfri/laktosfri/nötfri/lchf efterrätt. Gjorde den här chokladkakan och delade i två delar (överkurs) och gjorde en fyllning på mosade jordgubbar, kesella och vispad grädde. Frös sedan in tårtan. Tog ut den i god tid innan servering och bredde på grädde och dekorerade med jordgubbar. Mums!

Nu känner jag att jag kommer sova riktigt gott, dock hade det inte varit helt fel med en till ledig dag. :)
Blir till att gå upp extra tidigt imorgon precis som i onsdags & torsdags för att hinna med promenaden till jobbet, bussförarna är fortfarande i strejk...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar