lördag 15 juni 2013

Lunch i världens ände

Solig underbar lördag. Vi åkte ner till Trosa (världens vackraste stad) och åt lunch hemma hos mina föräldrar. Mamma hade lagat en jättegod fläskfilé gratäng som jag åt med sallad till.

Fläskfilégratäng
  • 600 gram fläskfilé
  • 2 purjolökar i cm tjocka skivor
  • 250 gram broccoli
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 150 gram ädelost
  • soja
  • salt & peppar
Skiva fläskfilén och bryn i smör. Koka broccolin och purjolöken i lättsaltat vatten några minuter. Koka ihop vispgrädde och creme fraiche, smaka av med soja, salt & peppar. Smula i ädelosten och rör tills den smälter. Lägg kött och grönsaker i en ugnsform, häll över såsen. Tillaga i ugnen 225 grader ca 20 minuter.

Till efterrätt blev det jordgubbar och vispad grädde. Mums!

Efter maten tog vi en promenad i det vackra vädret. Vi gick bland annat förbi huset som jag växte upp i och jag fick en riktig chock när jag såg det. De nuvarande ägarna hade rivit bort fasaden och runt hela huset stod det byggställningar. Ja jag vet att det är ett gammalt hus och att det förr eller senare behövdes fixas till, men jag är van att se det som det gjorde när jag liten, nånstans vill man att det alltid ska se likadant ut där man växte upp fast att jag vet att det inte är realistiskt. När vi kom hem från Trosa satte jag mig i solstolen och läste, en riktigt skön dag blev det.


Har tomt i kylskåpet så nu blir det en sväng till mataffären för att proviantera.

Passar bra med sommarmusik nu! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar