lördag 22 juni 2013

Midsommaraftonen

Midsommaraftonen blev verkligen superhärlig. Började dagen i solstolen, tänkte att man vet aldrig hur länge solen är framme. Sen fixade vi i trädgården med gräsklippning, rensade ogräs och vattnade. Efter det började det kurra i magen och vi dukade fram en klassisk midsommarlunch.

Olika sorters sill, gräddfil, gräslök och ägghalvor med citronmajonnäs, räkor och dill. Mums!

Testade Cantadous färskost med smak av rädisor och gräslök, riktigt god.

På kvällen anslöt ett grannpar som vi är goda vänner med och hade lite knytkalas. Dem hade gjort en rombomb (har inte receptet som min granne gjorde efter men gissar att det här borde vara samma) till förrätt som vi åt med ostchips. Supergott!

Sen blev det grillad fläskytterfilé med sallad och bearnaise.

Till efterrätt blev det jordgubbar och lättvispad grädde. Vi hade både svenska och belgiska jordgubbar men de svenska var mest smak i.

Vi satt ute till ett på natten. Toppen att man har en paviljong med väggar som håller både myggor och vinden ute. Verkligen mysigt när man bara har levande ljus som belysning plus att det ger en värmande känsla.

Tur att det inte var idag som det var midsommarafton, igår hade vi sol till och från hela dagen medan idag är det grått, blåsigt och kallt ute. Men det gör inte så värst mycket utan det får bli en skön slappardag idag. Vi har inga måsten och mat finns hemma. Har en spännande bok som jag kommit halvvägs igenom så jag ska nog passa på att läsa klart den. Håller tummarna för bättre väder imorgon när vi får gäster som vi ska grilla med...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar