torsdag 27 december 2012

På den vackraste platsenToppen dag idag. Träffade en god vän från högstadiet som var uppe i trakterna på besök. Vi bestämde träff i den vackraste staden i landet enligt mig. Någon gissning vart? :) Först tog vi en promenad längs ån, sen åt vi lunch. Restaurangen hade lunchmeny med tre rätter att välja på, jag tog fläsknoisette med grönpepparsås. Den skulle serverats med klyftpotatis till men jag bad att få utan. Det fanns ett salladsbord som ingick i maten men jag tog bara av pizzasalladen, är ju så saftigt och mumsigt. Sen gick vi vidare till ett mysigt café och drack en kopp te och pratade. Hann även besöka mina föräldrar en stund innan jag tog bussen hem igen.


Skrev igår att jag skulle kolla på böcker idag. Den ena boken som jag tänkt köpa fanns inte inne, den andra fanns dock. Men jag hade inte bläddrat i den innan och när jag nu gjorde det så upptäckte jag att den inte var så intressant för mig i receptväg så det blev inte den heller. Köpte en bok i alla fall, det blev Katrin Z nya LCHF bakbok som jag hittade för en billig peng. Är inget fan av henne och hennes åsikter men boken verkade bra och innehöll flera bra recept som jag kan tänkta mig att testa. Nu ska jag lägga mig i sängen och titta på film en stund, skönt sätt av avsluta dagen.

4 kommentarer:

 1. Because I'm from the US I don't know what "pizza salad" is. Can you tell me what ingredients are in it? Thanks! Beautiful pictures!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi! Here is a recipe for pizza salad:

   0.4 cup canola oil
   0.4 cup white wine vinegar
   0.2 cup water
   0.5 teaspoon salt
   1/2 medium head of cabbage
   ground black pepper

   Start by shredding the cabbage and put it in a bowl. Then mix together oil, vinegar, water and salt. Pour over the salad and season with black pepper. The salad tastes best after 1-2 days in the refrigerator, stir a few times in the meantime.

   All the best! :)

   Radera