söndag 2 december 2012

En helg i julens tecken


Blev ingen sovmorgon idag (hade behövts) men vi hade bestämt sen flera månader tillbaka att vi skulle gå på Trosa julmarknad med mina föräldrar som bor där (jag är själv född och uppvuxen där). Det var -10 idag men solen sken som tur var. Mycket hantverk som såldes och en hel del ätbart som korvar, glögg, bröd och brända mandlar. Mysigt var det och man fick verkligen julkänsla.


Vi gick in en sväng på Marsipangården och tittade, massor marsipan (såklart!) och egentillverkade praliner m.m.


Sen gick vi hem till mina föräldrar och åt lunch och firade min bror som snart fyller år men tjuvstartade firandet idag. Mamma hade lagat en underbart god köttgryta, rättikagratäng och sallad. Till kaffet serverades det en toscakaka och till mig fanns det en supergod ädelost.


Mina inköp på julmarknaden blev rökt struts (jättegott, fick smaka en bit innan jag köpte), hårda lakritsstänger på ren lakrits (inget socker i) som jag tänkte ha i glass eller bakverk. Köpte även på mig julkort som snart är dags att skicka.

Kom precis på att jag glömt att tända första ljuset i adventsljusstaken idag, får göra det nu och låta den brinna en liten stund innan det är dags att krypa ner i sängen. Tänk om helgen kunde varit tre dagar lång...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar