söndag 19 januari 2014

Winter wonderland

Nu är det verkligen vinter, snön som man sjöng om i julsångerna fast att det var grönt ute då. Det har snöat hela dagen och gör det fortfarande, gläds åt att alla barn kan åka pulka men mycket mer än så kan jag inte sätta på pluslistan... Har haft en toppen helg so far, hunnit fixa hemma, tränat på gymmet, kollat bra filmer och lagat matlådor inför kommande veckan. Känner mig riktigt nöjd.

En riktigt mumsig matlåda som jag åt den här veckan var den i fredags, nämligen plättar med stekt bacon och lingonsylt (hemgjort utan vanligt socker), lättlagat och sååå gott. Orkade inte plocka fram plättlaggen så jag stekte plättarna i vanlig stekpanna istället, går minst lika bra.

På kvällen testade jag att laga ungersk svampsoppa efter recept i Jills kokbok, tyckte den var jättegod! Finns massor med goda recept i boken så kan varmt rekommendera den!

Igår gjorde jag persisk kycklingsallad, en av mina favoriträtter. Har ni inte redan testat den så tycker jag att ni ska göra det. Jag brukar äta kycklingsalladen med cosmopolitansallad.

Något som har blivit en favorit på helgerna är kokosgröt. På vardagarna är det alltid äggmjölk som gäller för min del. Gröten är busenkel att göra och går snabbt. Jag brukar äta den med olika bär till, idag blev det blåbär och en liten skvätt grädde.

Kokosgröt

  • 2-3 ägg
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 dl vispgrädde (funkar även med kokosmjölk)
  • en nypa salt
Vispa ihop alla ingredienser i en kastrull och koka ihop under omrörning tills den får grötkonsistens. Servera med valfria bär.

Det skymmer ute nu så det börjar bli dags att tända levande ljus inne, försöker muntra upp mig med mysiga doftljus den här årstiden, hjälper lite i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar