måndag 23 december 2013

Toppen helg!

Vilken toppen helg det blev! Söndagen började med en skön sovmorgon och en god frukost, sen åkte vi till Heron och mötte upp en kompis för att gå på bio tillsammans. Vi såg The Hobbit, tyckte den var riktigt bra! Roligt att Persbrandt var med, svårt att se att det var han men man hörde det på rösten istället. :) Tråkigt att det dröjer ett år till nästa film...


                                      Tycker filmmusiken I see fire med Ed Sheeran är så vacker.

När vi kom hem på eftermiddagen lagade jag pizza. Jag toppade pizzan med biff, tomater, rödlök och massa god ost. Och en klick bearnaise. Mums!

Har julpysslat lite och bland annat gjort apelsiner med nejlikor i, ett måste för mig till julen. Doftar underbart!

Igår kväll gjorde jag grönkålschips. Krispigt och gott. Busenkelt att göra, lägg grönkålsbladen på en plåt med bakplåtspapper, ringla över raps- eller olivolja och blanda runt och strö över lite salt. Tillaga i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.

När ugnen ändå var på så passade jag på att griljera julskinkan. Blandade äggula och senap och bredde på och strödde sedan över lite mandelmjöl (istället för ströbröd).

Det är nånting speciellt med den första skinkan man äter, sååå gott!
Nu ska jag bege mig ut för ett par sista ärenden innan jul, tar ett djupt andetag, löning och dan före julafton. Vad är oddsen att det inte är så mycket folk i affärerna idag?...

Dagens jullåt:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar