lördag 21 december 2013

Godaste julbordet

Äntligen julledigt! Började ledigheten på världens bästa sätt, nämligen julbordet på Fina Fisken tillsammans med mina föräldrar. Deras julbord är fyllt med fisk och skaldjur (fanns ju självklart även köttbullar, prinskorvar, jansson m.m.). Som ni kanske märkt så är jag väldigt förtjust i just den typen av mat så det passade mig perfekt! :)

Kräftor, hummer, kungskrabba och ostron.

Vanliga räkor och rökta.

Skagenröra, gubbröra, såser, ägghalvor m.m. Ser att jag inte tog nån bild på sillbordet, fanns ett tiotal olika sorter att välja på, mums!

Lax i alla möjliga varianter och paté.

Kallskuret kött och korv.

Löjrom.

Så här såg bland annat en av mina tallrikar ut. Mums mums!

Det fanns även massor med julgodis och efterrätter att välja på.

 Själv nöjde jag mig med ett par bitar ost istället, minst lika gott.

Det var ingen direkt jul/vinterkänsla i Trosa, gröna gräsmattor och ingen is på ån ännu. Samma sak här hemma.

Blir en lugn kväll hemma med lite julpysslande och varm glögg.

Dagens jullåt:

2 kommentarer:

  1. Jag får önska dig en god jul och en härlig ledighet! Vad gott med julbord, speciellt nät de tärt lite mer fiss och skaldjur. jag var själv på ett "marint" julbord, vilket jag tycker är godare än ett mer traditionellt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med, fisk & skaldjur slår köttbullar & prinskorvar alla dagar i veckan! :) Tack, ha en riktigt underbar & mysig ledighet du med! God Jul!

      Radera