söndag 15 februari 2015

LCHF smörgåstårta och bubbel


Vilken mysig dag det blev igår. Alla hjärtans dag firande och sen på kvällen Melodifestivalen. Gud vad jag skrattade åt musikvideon de gjorde om Åkarp, extra kul om man sett originalet med Alicia Keys och Jay Z. :)Började dagen med paketöppnande. Fick massa vackert bling av min älskling! Och lite senare på dagen fick jag även en ros. Även han fick paket kan ju va bra att nämna, inte bara jag som ska firas. :)

Till middag åt vi smörgåstårta. Sååå gott! Om det inte vore för att det är så pyssligt att göra så skulle jag lätt kunna äta det varje vecka! :) Gjorde den på samma bröd som jag gör mina scones med, men dubblade receptet och istället för att göra runda frallor så gjorde jag tre avlånga som jag plattade till. När de var färdiggräddade delade jag de avlånga bröden på tre, mer lätthanterligt inför nästa moment som var att skära bort den gräddade skorpan på brödet, som är supergod när jag äter brödet som scones men som blir för hårt i en smörgåstårta där brödet ska vara mjukt och saftigt. Sen var det bara att montera smörgåstårtan! Hade skagenröra som fyllning och sen blandade jag creme fraiche och majonnäs som jag bredde på tårtan innan jag dekorerade den med räkor, kallrökt lax, röd caviar, citron och dill.


Till efterrätt blev det pannacotta smaksatt med lakrits och en hallonsås. Mums!

Älskar salta mandlar som snacks och igår testade jag att även smaksätta med liquid smoke. Blev sååå gott! Blandade en påse sötmandel (200g) med ca 3/4 dl liquid smoke och lät det marinera ca 30 minuter innan jag lade mandlarna på en bakplåtspapperklädd plåt och tillagade på 125 grader C i ca 30 minuter. Hällde sedan på en liten skvätt olja och salt och rörde runt. Sen var det bara att mumsa!

Har blivit mycket god mat den här veckan. Bland annat den här kycklingen i grönpepparsås som jag hittade recept på här. Dock hade jag för dålig framförhållning när jag lagade den så jag lät inte kycklingen ligga och dra i såsen innan som det står att man ska göra. Hade säkert blivit ännu godare då.

Kycklinggryta med grönpeppar

  • 1 grillad kyckling (rensad)
Sås:

  • 1 msk smör
  • 1 msk fransk senap
  • 2 msk soya
  • 1/2 msk grönpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraicheLägg kycklingen i en ugnsform. Häll såsen över kycklingen och låt stå i ca 2 timmar, gärna längre. Tillaga i ugnen 225 grader C i ca 15 min.


Till kycklinggrytan åt jag blomkålsris, gott! Toppen att det finns färdigt att köpa på affären, även om det är lätt att göra själv,


En annan god rätt jag lagade var tacopizza. Gjorde den på ostplättar som jag toppade med stark tacosås, tacokryddad köttfärs, lök, tomater och ost. Hade både ostplättar och tacofärs i frysen så det det var väldigt snabblagat och enkelt.

Solen skiner för fullt idag, så jag ska bege mig ut och få lite sol på kinderna nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar