söndag 13 oktober 2013

Tiden har inte räckt


Tiden har tyvärr inte räckt till bloggen de senaste veckorna. :( Tråkigt, för jag gillar att hänga här med er. Vi fick bland annat besök från en släkting till min kille som rest långväga och ville se Sverige och umgås med familjen såklart. Så det blev middagar både hemma hos oss och svärföräldrarna, kryssning m.m. Mycket att göra på jobbet vilket tagit energi samt att när jag kom hem i torsdags eftermiddag upptäckte jag en stor vattenskada hemma. Så nu saknar vi innertak i hallen och dem måste eventuellt riva mer tak och en vägg, får besked i veckan som kommer. Mindre kul att bo på en byggarbetsplats. Underbar solig helg har det i alla fall varit både igår och idag, får glädjas åt det just nu. Trädgården är fixad inför hösten/vintern, möbler bortplockade och blommor nerklippta/uppgrävda, skönt! Trots dålig uppdatering i veckan så har jag i alla fall samlat på mig lite bilder som kommer här. Först middagen igår (och dagens lunch), tacosallad. Mums!

Middagen förra lördagen när vi hade gäster, blev lite knytis. Möra köttben och grillad cevapcici med sallad och tzatziki till.

Testade ett recept från Anna Halléns senaste kokbok som fanns i Aftonbladets lchf bilaga. Blev riktigt mumsigt, lättlagat dessutom

Minutbiffspanna 4 port

  • 400-600 g strimlad minutbiff
  • 4 dl vispgrädde
  • 200 g färskost med kantarellsmak
  • ca 20 champinjoner
  • 2 röda paprikor
  • 1 purjolök
  • salt & peppar (jag saltade med soja för att få lite mörkare färg på såsen)
Strimla och stek minutbiffen i smör. Tillsätt vispgrädde och färskost, låt puttra i några minuter och dra pannan åt sidan. Halvera champinjonerna, skiva paprikan och strimla purjolöken. Hetta upp en annan panna och stek champinjoner, paprika och purjolöken till de är mjuka. Rör ner i grytan. Smaka av med salt & peppar.

Lunchen igår blev stekt lax med en romsås (stenbitsrom, creme fraiche, majonnäs, hackad rödlök, dill och en skvätt citron) och räkor. 

En snabblagad middag nån gång mitt i veckan. Hade köpt en färdiggrillad kyckling som vi åt med soltorkade tomater, oliver och inlagd vitlök. Älskar skinnet på kycklingen så det hade jag mumsat i mig innan bilden togs. :)

Wok med biff, grönsaker och cashew som jag åt med sjögräsnudlar till. Godaste nudlarna! Funkar att ersätta pastan med i pastarätter också. 

En jobblunch som jag åt på en lunchrestaurang där man själv fick plocka ihop maten. Det som fanns att äta för mig som inte var panerat eller ihopblandat med sånt jag inte äter var stekt kassler och grönsaker, funkade det också. 

En annan jobblunch där jag hade tomt i kylen och frysen hemma på ingredienser för att kunna göra en lagad maträtt löste jag med räkor som jag i alla fall hade i frysen som fick åka ner i matlådan. Pysslig men god lunch som jag åt med citronmajonnäs till.

Har känt mig lite småförkyld senaste dagarna så jag kommer ta det lugnt idag och dricka mycket te, solen skiner för fullt nu så jag ska nog göra mig en kopp och sätta mig ute på altanen en stund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar