torsdag 24 oktober 2013

Spenatsoppa med kokos

Solig härlig höstdag idag. Jag och en kollega promenerar alltid på lunchrasten, skönt med frisk luft och dagsljus. Nu är det mörkt ute både när jag går upp på morgonen och börjar skymma när jag kommer hem så då är det värdefullt att komma ut en stund mitt på dagen. Lunchlådan igår och idag blev kyckling, bearnaise och grönsaker. Enkelt och gott.

Middagen blev en riktig höjdare tycker jag. Spenatsoppa med kokosmjölk. Tyckte kombinationen spenat och kokos lät en aning crazy när jag först läste receptet men det funkar riktigt bra ihop. Mumsigt med en värmande soppa den här årstiden. Gjorde soppan efter ett recept i Expressens lchf tidning (utrivet så vet inte vilket nr).

Spenatsoppa med kokosmjölk

  • 1 gul lök
  • 200 g bladspenat (jag använde fryst)
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 buljongtärning
  • salt & peppar
  • kokta ägg
Hacka löken och fräs i smör. Tina spenaten om den är fryst, fräs den tillsammans med löken och tillsätt sedan kokosmjölken och buljongtärning. Låt det bli varmt och mixa sedan soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Servera med ägghalvor.

Fredag imorgon, wohooo! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar