söndag 5 oktober 2014

Fastar med lchf


Hösten är verkligen här nu! Löven på träden har skiftat färg och det börjar bli kyligt ute. Passade bra med en värmande kopp varm choklad igår. Gjorde den med kakao, sötströ, vatten och grädde. Hade även i en skvätt rom och några bitar fryst grädde. Det jag gillar med att ha fryst grädde i när jag ska dricka den är att grädden smälter inte ut i chokladen lika snabbt som en klick vispad grädde gör.

En rätt som passar bra så här på hösten är en rykande het gulaschsoppa. Brukar oftast göra soppan med högrev, men i fredags när jag gjorde den hade jag köttfärs i istället. De gånger jag gör den med högrev vill jag att den ska ha tid att koka lääänge så att köttet blir riktigt mört. Snabbvarianten blir därför med köttfärs, men det blir minst lika mumsigt! Serverade soppan med en klick creme fraiche,
Enda skillnaden i min gulaschsoppa mot originalreceptet är att jag byter ut potatisen mot rättika.

Igår lyxade vi till oss och åt hjortstek till middag. Till den gjorde jag en gratäng med blomkål. broccoli, gul lök, cantadou vitlök & örter, vispgrädde, lite gratängkrydda, salt & peppar samt mycket ost uppe på. Mums!Har testat periodisk fast 16:8 nu i en vecka och kommer absolut fortsätta! Äter mellan 12-20 och fastar 20-12 (dessutom sover jag ju 8 av de 16 fastetimmarna!). Funkar jättebra! Både vad det gäller att vara fastande på jobbet och nu på helgen när jag är hemma och inte är lika sysselsatt. Väljer självklart att kombinera fastan med LCHF. Här kan ni läsa mer om periodisk fasta om ni är intresserade:
http://56kilo.se/periodisk-fasta-hur-och-varfor/ Åse har gett ut en kokbok om lchf & periodisk fasta
http://www.jonasbergqvist.se/sidor/periodisk-fasta/
http://www.periodisk-fasta.com/

Apropå Ann Fernholms bok som jag tipsade om tidigare i veckan, har läst ut den nu och jag kan verkligen rekommendera den! Så här står det på bokens baksida;


Ska bege mig ut på en promenad nu, bäst att passa på medan solen skiner.

Gillar verkligen Aviciis nya låt The Days!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar