lördag 11 oktober 2014

Bästa veckodagen

Äntligen lördag! Tycker den här veckan har känts ovanligt lång... Har haft en toppen dag so far som började med en skön sovmorgon. Riktigt solig fin höstdag så jag passade även på att ta en promenad. Så vackert med färgerna ute nu. Lunchen blev en ostplätt som jag toppade med skagenröra, kokta ägg, räkor, majonnäs, dill och citron, Behöver jag säga att det var mumsigt!

Övrig mat i veckan har varit wallenbergare som jag åt med broccolimos, gräddsås, ärtor och hemgjord lingonsylt sötad med sötströ.

Mandelgröt som jag gjorde utan recept och bara testade mig fram. Hade i två ägg i en kastrull, rörde i mandelmjöl, vispgrädde och en nypa salt som jag vispade och kokade ihop under omrörning. Blev riktigt gott!

Kycklingsoppa som jag inte heller gjorde efter något recept. Började med att koka upp hönsbuljong och hade sedan i paprika, purjolök, sockerärtor, kycklingen (färdiglagad), hällde i grädde och smakade av med het currykrydda. Gott!

Kycklingvingar kryddade med lchfklubbens grillkrydda och coleslaw var både gott och snabblagat.

Snabblagat blev det även i torsdags då jag köpte med mig en gyrossallad hem. Galet gott!

Matinköpen den här veckan var bland annat:

 • Nötfärs
 • Vispgrädde
 • Gotländska hamburgare
 • Skagenröra
 • Lingon 
 • Creme fraiche
 • Bacon
 • Kalvfärs
 • Trattkantareller
 • Gula kantareller
 • Bregott
 • Riven ost
 • Citron
 • Räkor

Nu ska jag göra en stor kopp te, tända lite ljus och krypa upp i soffan med en bra bok. Mys!

(Hittade lite röda mattan bilder nu från i måndags om ni vill spana in, länk i inlägget nedanför...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar