söndag 11 januari 2015

Favoritmat

Efter en kort första arbetsvecka så kändes det ändå underbart med helg! Skönt att mjukstarta efter långledigheten. Firade in helgen med god mat. Middagen i fredags blev gratinerade musslor och hummer, räkor och aioli. Min absoluta favoritmat!

Igår åkte vi en sväng till Kista. Vi passade på att äta lunch där och det blev persisk kebab, ett spett med lammkött och det andra med köttfärs. Och smör till. Sååå gott! Höll dock inte på att komma hem, snökaos ute så vi fick krypköra hela vägen.

Även idag blev det persisk mat men hemlagad. Om ni undrar varför så mycket persisk mat så är det för att det är så vansinnigt gott och så har jag ju en persisk kille, vet inte om jag skulle upptäckt det persiska köket annars...
Idag gjorde jag en auberginerätt som heter kashk e bademjan. Sjukt god! Mycket godare än den ser ut! :) Den var en av anledningarna till vårt besök i Kista igår, hade nämligen slut på kashk hemma, en ingrediens som är superviktig för den här rätten eftersom det är den som ger rätten den karaktäristiska smaken. Kashk hittar ni i kyldisken i persiska affärer och affärer med mellanösternvaror. Jag gör kashk e bademjan efter det här receptet. Finns även som youtubeklipp.


Nu ska fortsätta med matlagningen och fixa med den kommande veckans luncher...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar