fredag 27 juni 2014

Smörgåstårta och annat mumsigt

Helg nu och BARA tio arbetsdagar kvar till semestern! Nedräkningen har börjat! :) Håller tummarna att sommarvärmen hinner komma tills dess, svinkallt ute nu. Hade varit riktigt deppig om jag tagit semester nu, eller tidigare i juni som vissa gjort. Ser fram emot en lugn och mysig helg nu i alla fall och sovmorgon såklart! :) Testade att göra ostpuffar ikväll som jag hört så mycket bra om. Och det var precis så gott som jag hade hoppats att det skulle vara! Av någon anledning så blir ostpuffarna bäst med President brie i bitförpackning som den på bilden, de runda förpackningarna ska tydligen inte funka (har inte testat själv).

Ostpuffar /brie doodles 

  • Brie (President)
Skär brieosten i små kuber och lägg på ett fat med bakplåtspapper. Tillaga i micron på högsta värmen i ca 1 ½ - 2 minuter. 

Ikväll lyxade vi till det med hemgjord smörgåstårta, sååååå gott! Gjorde brödet efter receptet jag hittade här. det blev riktigt bra. Jag skar bort alla kanter på under- och ovansidan så att det skulle safta till sig bättre av fyllningen. 

Smörgåstårta

  • 8 st ägg
  • 40 g smör
  • 1,3 dl kokosmjöl
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,8 tsk salt
  • 2 tsk pofiber (till att bröa formen alternativt använd bakplåtspapper)
Ugn 175 grader. Vispa ihop äggen med elvisp så att det blir en fluffigt. Smält smöret och häll i äggblandningen. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner i äggsmeten snabbt. Bröa en smord brödform med pofiber (alternativt använd bakplåtspapper) och häll i smeten. Baka i 40 minuter. Ta ur formen försiktigt och låt svalna. Skär den försiktigt i tre skivor på längden.



Fyllning
Färdig skagenröra (alternativt hemgjord)

Blanda majonnäs och creme fraiche och bred det runt hela smörgåstårtan, skiva gurka och kläd sidorna med.

Topping
Förslagsvis; kallrökt lax, räkor, stenbitsrom, citron, dill.

Godast om man gör smörgåstårtan dagen innan så att den hinner safta till sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar