måndag 14 juli 2014

Äntligen semester!

Semester!!! :) Underbart! Och vädret kan ju inte bli mycket bättre just nu så att semestra hemma känns helt ok so far. Vänder det och blir regn och grått som i juni så finns du ju alltid sista minuten att köpa...
Här ovan ser ni lite instabilder av vad som hamnat på tallriken senaste veckorna. Egentligen borde jag lägga mer tid på matlagning nu när jag är ledig, men istället känns det som att jag skulle vilja ta semester från det också. :) Vilken lyx det vore att hyra in en kock under semestern, som även tar hand om disken. ;) Kanske om jag vinner på lotto...

Apropå enkel matlagning, igår kväll blev det scones till middag. Inte helt fel...

Något annat gott som jag lagat var ostplättar att ha som hamburgerbröd. Kan verkligen rekommenderas! Jag gör det efter @majaslchf (insta) recept.

Ostplättar (ca 6 st)

 • 3 dl riven ost
 • 3 ägg
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 msk fiberhusk
 • en nypa salt
Blanda ihop alla ingredienser, osten sist. Klicka ut på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i ca 10 minuter i 200 grader.

En annan mumsig rätt jag vill tipsa om är den här smakrika kycklingburgaren.

Rökig kycklingburgare
 • Tunnskivad kycklingfilé 
 • Rökt paprikapulver
 • Salt
 • Rökt cheddarost
 • Salladsblad
 • Tomater
 • Rödlök
 • Mojo rojo sås (Kelda)
Stek kycklingfiléerna och krydda med paprikakrydda och lite salt. Lägg sedan på cheddarosten på kycklingen. Servera kycklingen i salladsblad med grönsaker och mojo rojo sås.

Nu väntar solstolen på mig. Blundar, känner värmen mot huden och drömmer mig bort till en paradisö långt långt borta...


Svängig låt som fastnat i huvudet på mig. :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar