söndag 8 juni 2014

Kalas, kalas, kalas

En vecka av sommaren har redan passerat, känner att jag inte vill att tiden ska gå så fort utan att sommaren ska gå långsamt och vara lääänge. Älskar de ljusa varma kvällarna, tänk och det kunde vara så året om...
Här är ett axplock av det som hamnat på tallriken senaste veckan, kycklingvingar, räkor, mandelpannkakor, bacon & ägg, hamburgare och lchf glass med chokladsås.


Mycket fester på sistone. Först ut var det min pappas födelsedag som firades med god mat som olika sorters kallskuret kött, ostar, frukt och bär samt en lchf vänlig tårta till efterrätt. Mums!

Igår var det min tur att fylla år. Det firades med middag tillsammans med stora släkten. Vi åt grillad entrecôte med bearnaise, inte helt fel! 

Till maten serverades det här vinet, riktigt gott!

Efterrätten blev en chokladtårta som jag gjorde med den här mixen. Delade den i två bottnar och bredde på en fyllning gjord på vispad grädde blandad med lite crème fraiche som jag smaksatte med vanilj och stevia strö samt skivade jordgubbar. Tårtan toppades med chokladganache; 150 gram 70%ig choklad, 1.5 dl vispgrädde, 25 gram smör. Koka upp grädden och ta från plattan, rör i chokladen och tillsätt smöret. Ställ i kylen en stund innan den bres på. Om den skär sig, testa att mixa en stund med stavmixer.
Tårtan serverades med jordgubbar och vispad grädde. Galet gott!!!

Jag fick jättefina presenter! Av älsklingen fick jag en lila Gantklocka, sååå fin! Som ni ser var många presenter i lila färg, familjen vet vad jag gillar! :) Fick även pengar i present vilket alltid är bra.
Nu väntar sängen och en ny vecka.

Skön låt jag inte kan få nog av just nu...

1 kommentar:

  1. Oh så mycket gott, det ser ljuvligt ut! Nu blev jag lite hungrig också ;)

    SvaraRadera