tisdag 23 december 2014

Sista julfixet


Tycker alltid att tiden innan jul går alldeles för fort! Det är först nu när jag gått på julledighet och är hemma, klätt julgranen, slagit in alla julklappar och sitter i soffan med en mugg rykande het glögg som jag verkligen känner att det är jul. Vill trycka på en pausknapp nu så att det inte blir julafton för fört, tycker alltid den går alldeles för fort. 

Årets julbak och godis har hittills blivit lussekatter, saffranskakor, fudge och chokladbollar med pepparkakssmak. Men har även gjort nougat som ni ser på bilden ovan och brända mandlar.

Nougat

85 gram Cavalier milk choklad (steviasötad)
180 gram mandel- eller hasselnötssmör 
30 gram hackad eller flagad mandel

Smält chokladen och blanda med nötsmöret och hackade/flagade mandeln. Häll i en bakplåtspapperklädd form och låt stelna i kylen. 


Brända mandlar
Häll sötning (t.ex. sukrin melis, sukrin gold, stevia strö etc.) i en stekpanna och smält tillsammans med lite vatten, häll i mandlarna och rör om. Häll mandlarna på ett bakplåtpapper och låt sötningen stelna.Något som jag aldrig får nog av är våfflor. Kan lätt äta det en gång i veckan. Ihop med hjortronsylt och grädde så blir det en riktig festmåltid! Mums!

Nu ska jag plocka fram lite apelsiner och sticka i torkade nejlikor, ett måste på julen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar