söndag 9 november 2014

Skaldjursfrossa

Idag är det fars dag och det var länge sen jag bjöd mina föräldrar på mat så då passade det perfekt att bjuda på en god lunch och samtidigt fira pappa. Bjöd på skaldjur i alla former. Ostkorgar gjorda på Västerbottenost fyllda med skagenröra med extra mycket räkor i.

Rökta räkor, vanliga räkor, gratinerade gröna musslor, småländska kräftor, aioli och majonnäs. Mums!

Till efterrätt blev det kladdkaka som jag gjorde efter Åses recept men tillsatte även lite pepparkakskrydda. Serverade kakan med lingongrädde.

Fick den här vackra rosbuketten av mina föräldrar.

Igår var min kille iväg på en slaktkurs hos kungens hovjägare. Han har ju nyligen tagit sin jägarexamen, men som jägare är det ju inte bara att skjuta djuren, man måste kunna ta hand om det efteråt också. Med sig hem från kursen fick han en del av hjorten som styckades. Kommer smaka fint framöver. :)

I torsdags kom årets första snö här. Så mycket att det till och med gick att göra snöbollar. Dagen efter var all snö borta och gräset var grönt igen. Jag är ingen vintermänniska så för min del räcker det om snön kommer tillbaka lagom till julafton...


Dags för lite musik här igen tycker jag! :) Skön låt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar