söndag 3 juli 2016

Jordgubbsglass med vit choklad

Jag fick glassformar i födelsedagspresent som jag passade på att testa häromdagen. Enkla att använda och glassen släppte utan problem från formen. Jag gjorde glass efter receptet jag hittade här. Receptet räcker till väldigt många pinnglassar så vill man inte göra så många så går det bra att halvera receptet. Jag frös in resten av glassmeten som inte fick plats i glassformen i en burk med lock och kommer äta den med sked istället, Istället för att smälta den vita chokladen så hackade jag ner den i smeten.

Jordgubbsglass med vit choklad

  • 3 dl vispgrädde
  • 4 st äggulor
  • 4 msk florsötning (jag använde Sukrin melis)
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 150 g vit choklad (jag använde choklad från Clean eating som är sötad med xylitol)
  • 200 g jordgubbar (färska eller frysta)
  • vaniljpulver

Vispa grädden hårt, vispa äggulor och florsötning poröst. Blanda ner grädden och yoghurten i äggsmeten, lite i taget, tillsätt vaniljpulvret. Rör ner jordgubbarna, hacka sönder dem lite innan. Om de är frysta, tina något. Hacka eller smält den vita chokladen och rör ner i smeten. Ställ in i frysen och rör om då och då. Låt stå i 6– 8 timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar